Nieuws

Parochie verloor een bekwaam organist

Op 8 december 2023 overleed Arend van der Heiden die bijna 40 jaar organist was in de Antonius van Paduakerk in Oud-Beijerland. Arend heeft in al die jaren heel veel vieringen opgeluisterd en ondersteunde vele koren en –nog vaker– de volkszang. Het toenmalige koor Magnificat, onafgebroken begeleidde hij het kinderkoor, maar ook het rouw- en trouwkoor en het middenkoor Cantando heeft hij lange jaren begeleid.

Hij kwam via via in contact met onze kerk,  al in de 80er jaren via een Nieuw-Beijerlandse orgelmuziekdocent, die Jan van Egeraat opgeleid had en die toen het kinderkoor Deo Melodia begeleidde. Op en dag vertrok Jan naar Amerika en nam Arend die orgelbegeleiding over van hem.  Arend was het kinderkoor onafgebroken trouw totdat het een paar jaar geleden stopte, toen corona begon. Hij kende heel veel kinderen van dit koor bij naam, ook als ze al lange jaren waren vertrokken.

Er was veel waardering voor de wijze waarop hij het orgel bespeelde, voor zijn grootmoedige humor en aandacht voor mensen, nooit was het saai. Op zijn eigen wijze gaf hij op de goede toon muzikale ondersteuning aan gezangen en aan de momenten van bezinning. Hedendaags, maar óók gregoriaans of klassiek. Hij putte uit zijn kennis van een heel breed repertoire en hij was in staat om waar dat paste, een eigen interpretatie of invulling te geven.

Hoewel hij een reformatorische achtergrond had, werd zijn orgelspel erg gewaardeerd door de katholieke kerkgangers. Vooreerst laat zijn overlijden een leegte achter in de parochiegemeenschap. In het dagelijkse leven was hij lange jaren werkzaam bij Deloitte in Rotterdam als corrector. Hij werd maar net 71 jaar en is 8 december overleden en op donderdag 14 december 2023 op zijn verzoek in besloten kring begraven op de algemene begraafplaats in Oud-Beijeland.

Vanaf 1-1-2024 beginnen de zondagsvieringen in Oud Beijerland om 11:30 uur.
(lees hier)

Nieuws archief

Doordeweekse vieringen

Oud Beijerland

  • Vrijdag 9:00 uur.
    Aansluitend Rozenkransgebed

Oude Tonge (Ebbe en Vloed)

  • Donderdag 10:30 uur

Puttershoek (Huis te Hoecke)

  • Elke 1e woensdag om 19:00 uur. Daarna koffie drinken.