Nieuws archief Oud Beijerland

Cantando geeft een concert op 17 december 2023 om 15:00, met gastoptreden van koor OG Westmaas.

Kaarten á €7,50 kunt u reserveren via het secretariaat van de RK kerk, via mhuiskens@chello.nl, of bij een van de koorleden.

Klik hier voor meer informatie.

1 december 2022

PCI verwerft twee certificaten. Lees hier verder.

 

28 november 2022

Sint Nikolaas Inzameling door de PCI werkveld Hoeksche Waard voor de Voedselbank Hoeksche Waard

Half oktober kreeg de PCI werkveld Hoeksche Waard van de Voedselbank Hoekschewaard het verzoek om speelgoed in te zamelen voor de vele kinderen die op dit moment aangesloten zijn, met het gezin, bij de Voedselbank. Gerekend was op 90 kinderen, het waren er intussen 165 geworden!!!! Ze hadden voor het eerst in jaren veel te weinig speeltjes om uit te delen tijdens het Sinterklaasfeest. Er werd buitengewoon spontaan op gereageerd in de kerken in Puttershoek en Oud-Beijerland. Er werd heel veel speelgoed ingezameld.  De Voedselbank is bijzonder dankbaar!! en bedankt alle mensen heel hartelijk voor hun bijdrage!!!!!


13 september 2022

Open Monumentendag 2022 in Oud-Beijerland
Op zaterdag 10 september jl. werden om exact 10 uur de deuren opengesteld van onze kerk aan de Karel Doormanstraat. De Open Monumentendag-vlag wapperde vrolijk in de wind en de gastheer van onze lommerrijke begraafplaats, Jan Nieuwenhuizen, had vol verwachting zijn plek ingenomen achter de kerk.Bep Aarts, Hilde van Meurs, Gerard Nijensteen en Henri Osseweijer stonden klaar om bezoekers in de kerk te verwelkomen en hen aan de hand van een oud, groot schilderij over het ontstaan van dit gemeentelijk monument te vertellen.
 

Ook brachten zij de gebrandschilderde ramen met
bijzondere verhalen en de mooie kruiswegstaties van
de hand van Jan Toorop onder de aandacht van de bezoekers.
Gelukkig hielden we het droog en een rondleiding
over de begraafplaats werd dan ook door velen
als zeer aangenaam ervaren. Niet tot laatst
vanwege de boeiende verhalen van gastheer Jan
                       
In het parochiecentrum werden bezoekers getrakteerd op koffie/thee met koekje en hadden ze de gelegenheid voor een kleine vergoeding eigenaar te worden van o.a. boeken en handgemaakte wenskaarten. Evert van ‘t Land had een overzicht van de bekende pauzen opgehangen met als bijzonderheid een aantal pauselijke munten. Ook dit trok de belangstelling van menigeen.
We kunnen terugkijken op een geslaagde dag, die zonder onze vrijwilligers niet mogelijk was geweest. Hulde!

Maria Wensing

24 augustus 2022
Monumentendag
Op zaterdag 10 september 2022 is onze kerk in Oud-Beijerland i.v.m. Open Monumentendag tussen 10.00 en 16.00 uur geopend voor bezoekers.

Onze gastvrouwen en -heren zullen voor persoonlijke rondleidingen door de kerk en over onze lommerrijke begraafplaats zorgen. In het parochiecentrum bieden wij naast koffie/thee/limonade ook mooie handgemaakte wenskaarten aan alsmede prachtige boeken van o.a. het WNF.

1 mei 2022

Meimaand – Mariamaand

In deze Mariamaand staan de deuren van de RK kerk Antonius van Padua aan de Karel Doormanstraat 51 te Oud-Beijerland iedere woensdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur voor u open.   U bent van harte welkom als u stilte zoekt voor gebed of meditatie of als u een kaarsje wilt aansteken bij het Maria-altaar.
Ook heten wij u op de woensdagen in mei tussen 14.00 en 16.00 uur voor een kopje koffie of thee van harte welkom in ons parochiecentrum. Toegang via de zijingang (links naast de kerk).

Mei is in de Katholieke Kerk de Mariamaand. De Romeinen noemden de meimaand naar de moedergodin Maia. In de Middeleeuwen ontstond in Italië het gebruik om mei toe te wijden aan Maria, de Moeder Gods.
Naast tientallen feestdagen waarop een aspect van of en gebeurtenis uit het leven van Maria wordt gevierd, heeft de Katholieke Kerk ook twee maanden aan de Moeder Gods toegewijd: mei en oktober. De meimaand is bij uitstek de Mariamaand; oktober is de maand van de Rozenkrans, de eeuwenoude oefening van het 150 maal herhalen van het Mariagebed Weesgegroet.
Bron:kro-ncrv.nl/encyclopedie

13 januari 2022

Warm gebaar voor Hilde van Meurs

Eind vorig jaar (2021) nodigde de gemeente Hoeksche Waard haar inwoners uit om mensen aan te melden voor een specifieke bedankactie onder de titel “Warm-gebaar”. Dit gebaar betekende dat de ‘winnaars’ verrast zouden worden met een tegoedbon van € 50,– , besteedbaar bij een lokale (Hoeksche Waardse) horecagelegenheid. Deze bonnen werden beschikbaar gesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente.

Toentertijd heb ik bedacht dat Hilde van Meurs – van Woezik uit onze Hoeksche Waardse kerkgemeenschap hiervoor een nominatie ‘dik’ verdiende. Dus heb ik haar voor deze actie aangemeld. Mijn motivering luidde als volgt : “in de R.K. kerken in Oud-Beijerland én Puttershoek is zij al tientallen jaren actief. Lector , Secretariaat , Parochiële Caritasinstelling , onderhoud begraafplaats , Inloophuis , etc. Bovendien heeft zij bij de Vastenacties en Kerstacties met het ingezamelde geld in overleg met de HW Voedselbank vele tientallen kilo’s goederen aangekocht met haar auto daarheen getransporteerd”.

De bij de gemeente binnen gekomen aanmeldingen waren , zo schrijft burgemeester Bram van Hemmen , overweldigend en hartverwarmend. Bijna 1500 nominaties werden ontvangen , allen mooie verhalen en motivaties , waarbij mensen vertelden waarom iemand volgens hen een tegoedbon verdiende. Uiteindelijk heeft het college van B&W besloten om het aanvankelijke aantal van 100 cadeaubonnen (ter waarde van € 50,–) uit te breiden naar 500. Dit om nóg meer recht te doen aan al die mooie verhalen en motiveringen.

Tot mijn grote vreugde werd ik onlangs , met een gemeentelijke brief gedateerd op 29 december 2021 , op de hoogte gesteld van het feit dat mijn nominatie voor Hilde daadwerkelijk werd gehonoreerd. Op dinsdag 11 januari heb ik haar, namens de gemeente, dit welverdiende Warme Gebaar kunnen overhandigen. Ze was zeer verrast en zeer dankbaar !

Dominic Hoogsteder Jr.

Doordeweekse vieringen

Oud Beijerland

  • Vrijdag 9:00 uur.
    Aansluitend Rozenkransgebed

Oude Tonge (Ebbe en Vloed)

  • Donderdag 10:30 uur

Middelharnis

  • In mei elke vrijdag 10:00 uur Rozenkransgebed. Daarna koffie.

Puttershoek (Huis te Hoecke)

  • Elke 1e woensdag om 19:00 uur. Daarna koffie drinken.
    In juni op de 2e woensdag ivm verkiezingen.