Vrijwilliger worden

De kerk van nu kan niet meer zonder vrijwilligers. Het is fijn dat zo veel mensen hun tijd, energie, talenten en toewijding beschikbaar stellen voor onze parochie. Daar zijn wij dankbaar voor.

U kunt ook vrijwilliger worden.
De parochie is een heel bedrijf en iedere helpende hand is welkom. Daarom nodigen we u van harte uit ons een helpende hand te komen bieden. Dit kan klein en groot, op de voorgrond of juist meer op de achtergrond. Denk hier bijvoorbeeld aan activiteiten, technisch, liturgisch, administratief of juist op bestuursniveau.

Voor alle plekken waar we vrijwilligers hard nodig hebben houden wij een lijst bij. Wij hopen dat u onze parochie kunt helpen opbouwen met een beetje van uw tijd en talenten. Weet u waarmee u toevallig wilt helpen of juist niet? U kunt altijd het onderstaande formulier invullen, ongeacht hoe jong of oud u bent, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met uw op om samen te kijken waar u kunt helpen.

Hieronder volgen een aantal voorbeelden waar u zich zou kunnen inzetten.

Liturgie
In onze parochie vindt zijn een aantal koren, misdienaren, koster, lectoren en acolieten die helpen om alle vieringen zo mooi mogelijk te laten verlopen. Dat kan van 8-80 jaar, dus ook ook uw (klein)kinderen kunnen misschien helpen met hun eigen talenten.

Gastheer/vrouw
Onze kerken zijn gelukkig weer open voor vieringen. Om iedereen zo goed mogelijk hun weg te laten vinden zijn wij opzoek naar vrijwilligers die houden van een praatje, het geven van tips en die graag met een glimlach de liefde van God willen uitstralen.

Werken met kinderen
Vindt u het mooi om aan de kinderen van onze parochie het geloof door te geven? Bijvoorbeeld door de werkgroep kinderwoorddienst te komen versterken, of mee te helpen aan de voorbereidende catechese van de eerste Communie of Vormsel?

Bezoekwerk
Doordat de parochies steeds groter worden en het aantal beroepskrachten in verhouding kleiner, zoeken wij mensen die in de diverse kerkwijken af en toe eens iemand willen bezoeken. Wij zoeken dus vrijwilligers met een luisterend oor, een groot hart en/of een helpende hand.

Aanmeldformulier Vrijwilliger

Met dit formulier kun je je aanmelden als vrijwilliger. Velden met een * zijn verplicht

Doordeweekse vieringen

Oud Beijerland

  • Vrijdag 9:00 uur.
    Aansluitend Rozenkransgebed

Oude Tonge (Ebbe en Vloed)

  • Donderdag 10:30 uur

Puttershoek (Huis te Hoecke)

  • Elke 1e woensdag om 19:00 uur. Daarna koffie drinken.