Vastenactie

Update 20 april 2022

De Vastenactie: “Waar wij vasten worden anderen gevoed” in de kerken in Puttershoek en Oud-Beijerland voor de Voedselbank Hoeksche Waard, was een geweldig succes!!!!!
Niet alleen de manden, die in de kerken stonden, werden goed gevuld met meer dan 400 artikelen, maar ook de PCIHW bankrekening werd zeer goed bedacht.
In totaal werd bijna € 1000,- opgehaald, zie de thermometer!!!
In overleg met de VoedselbankHW werden de gelden omgezet in artikelen.
We brachten o.a. Engelse thee, beschuit, suiker, pannenkoekenmix, ( bloem werd ook gevraagd, maar was helaas nergens te verkrijgen in grotere hoeveelheden) blikjes vis in allerlei soorten, tomatensaus, tomaten blokjes, gepelde tomaten in blik, tomaten ketchup, pizzasaus en vele soorten soep in blik.
Iedere keer als er artikelen werden afgeleverd bij de VoedselbankHW ging er een gejuich op.
Ze drukten ons op het hart dat we u heel, heel hartelijk moesten danken voor alles wat we voor onze medemens deden!!!

DANK, ook namens de PCIHW.

Update 26-2-2022
We zijn bijzonder blij met de eerste binnenkomst van de giften!!!
Op 2 februari ontvingen we € 12,34 . Hiervoor kochten we pakken melk, die met blijdschap werden ontvangen. Intussen is er al € 122,34 binnengekomen. Komende week gaan we, in overleg met de Voedselbank HW, weer inkopen doen. Superdank.

 

Bisdombrede Voedselinzamelingsactie : ‘Waar wij vasten, worden anderen gevoed

Traditiegetrouw start het bisdom Rotterdam op Aswoensdag, 2 maart 2022 , wederom een bisdom-brede voedselinzamelingsactie. De afgelopen jaren heeft deze actie ook plaatsgevonden en ze heeft toen veel inspiratie en daadwerkelijke naastenliefde losgemaakt. De voedselinzamelingsactie is zó een mooi onderdeel van de 40-dagencampagne ‘Netwerk van Liefde’. Wij hebben als Parochiële Caritas Instelling voor de kerkwijken in de Hoeksche Waard ook telkens deelgenomen.

Dát gaan we als Hoeksche Waardse kerkwijken dit jaar wéér doen. Dus in dit kader zullen we gedurende de vastentijd óók weer voedsel inzamelen voor de voedselbank Hoeksche Waard. Dat doen we door de bekende manden in de kerken te plaatsen. Wij hopen wij dat u hierin weer vele levensmiddelen en andere bruikbare artikelen wilt schenken.

Met uw hulp geven wij op deze manier invulling aan het motto: ‘Waar wij vasten, worden anderen gevoed’.

In de Goede Week, 10 t/m 17 april 2022, worden de laatste ingezamelde goederen aan de Voedselbank Hoeksche Waard overgedragen.

Voor de Chrismamis op woensdag 13 april 2022 nodigt bisschop Van den Hende iedere parochie / federatie binnenkort uit deel te nemen aan de H. Eucharistie en bij de offerande symbolisch een voedselpakket aan te dragen. Onze voorzitter, Hilde van Meurs, heeft toegezegd dat zij dit - óók dit jaar - namens onze PCI werkgroep wil doen.

Oók nú kunt u weer geldelijke ondersteuning bieden door uw giften over te maken op onze PCI-betaalrekening :

NL71 INGB 0000 379 855 t.n.v. Parochie Caritas Instelling te Oud-Beijerland o.v.v. Vasten voor Voedsel.

Wij zorgen er dan voor dat deze bijdragen , (in overleg) omgezet in aangekochte goederen , medio april a.s. aan de Voedselbank Hoeksche Waard ter beschikking worden gesteld.

 

 

 

Created using the Donation Thermometer plugin https://wordpress.org/plugins/donation-thermometer/.Raised €1.022 towards the €1.500 target.€1.022Raised €1.022 towards the €1.500 target.

Laatste update:
21-4-2022