23 september 2021

Bijbelexpositie

Locatie: Kerk Oude Tonge,

Vanwege het diocesane Jaar van het Woord van God is er op 30 september 2021, op de 1600e sterfdag van de heilige Hiëronymus, een pop-up tentoonstelling over de Bijbel beschikbaar voor parochies in het bisdom Rotterdam.

De tentoonstelling is zo gemaakt dat hij tijdelijk ergens opgezet kan worden en vervolgens weer op een andere plek kan worden opgebouwd. Zo kan de tentoonstelling verschillende parochies en parochiefederaties aandoen.

De heilige Hiëronymus (347-420) vertaalde de Bijbel in het Latijn. Zijn vertaling staat bekend als ‘de Vulgaat’, De Vulgaat dankt zijn naam aan de uitdrukking ‘versio vulgata’, dat wil zeggen: ‘volkse versie’.

De pop-up tentoonstelling over de Bijbel geeft op een laagdrempelige manier informatie over het Oude Testament, het Nieuwe Testament, Het Woord van God in de Kerk en over de Bijbel thuis lezen. Elk paneel geeft ook informatie voor kinderen en met een puzzelvel kunnen zij ook actief aan de slag. Volwassenen worden via een QR-code op de panelen doorgeleid naar internet, waar meer informatie wordt gegeven.

De tentoonstelling sluit aan bij het ‘Inspiratiemagazine Woord van God’, waarvan exemplaren ook bij de tentoonstelling nog uitgereikt kunnen worden (zo lang de voorraad strekt), en bij een kwartetspel over de Bijbel dat in september en oktober op de diocesane misdienaarsdagen is gepresenteerd.

Vanwege de coronabeperkende maatregelen heeft het even geduurd, maar vanaf 23/24 september a.s. komt deze Bijbelexpo voor ongeveer drie weken naar de parochiekerk in Oude Tonge.

Op 4 oktober zullen de schoolkinderen van de R.K. Basisschool De Nobelaer de Bijbelexpo bezoeken en ook voor u als parochiaan is deze tentoonstelling aansluitend aan de vieringen te zien.