diaken S. Lokken

Ik ben Steef Lokken en woon samen met mijn vrouw Letticia in Hellevoetsluis. Vanaf mijn 16e heb ik in de Rotterdamse haven gewerkt als kraanmachinist. Toen ik op een dag tijdens een viering het gevoel kreeg dat God meer van mij wilde dan alleen parochiaan zijn, ging ik onderzoeken wat die roeping van God dan zou moeten zijn. Ik begon als lector in de kerk. Later bleek dat niet te zijn wat de Heer van mij vroeg en op een verdere zoektocht viel steeds het woord: diaken. En zo begon ik een traject op het seminarie van Bovendonk en na een flink aantal jaren van studie ben ik in 2018 tot diaken gewijd.

Wat doet een diaken? In mijn eigen visie is de diaken de verbinding tussen kerk en samenleving. Iemand die er op uit trekt om een steun te zijn voor de mensen die hulp nodig hebben. Zowel de mensen in de parochie als  daarbuiten. Dat is het ideaalbeeld als we spreken over het diaconaat.

De bisschop heeft mij gevraagd om in twee teams te gaan werken, dit betekent dat ik de helft van de tijd het pastorale team van de Heilige Familie versterk en de andere helft van mijn tijd zal ik werken in de parochie van de Heilige Nicolaas Pieck en Gezellen op Voorne Putten.

diaken

Contactinformatie
diaken S. (Steef) Lokken
06-33385875
E-mailadres: S.Lokken@deheiligefamilie.nl