4 maart 2021

Bisschoppen roepen met speciale website op: Vier Pasen!

“Jezus leeft, Hij is waarlijk opgestaan, dat is de boodschap van Pasen. Dit willen we vieren en daar leven we veertig dagen lang naar toe,” zo opent de website vierpasen.nl. Bezoekers vinden er links en downloads voor de Veertigdagentijd en Pasen en kunnen via zoekparochie.nl terecht bij hun eigen parochie voor informatie over vieringen.

Pasen valt dit jaar op 4 en 5 april. Omdat de kans heel groot is dat er dan nog steeds beperkende maatregelen gelden in verband met de coronapandemie, roepen de Nederlandse bisschoppen via vierpasen.nl op om thuis Pasen mee te vieren wanneer er geen plek is in de kerk.

Op www.vierpasen.nl staat onder meer een link naar www.vastenactie.nl om in de veertig dagen voorbereidingstijd op Pasen ook iets te kunnen doen voor anderen. In de Veertigdagentijd is het immers gebruikelijk om te vasten, bidden en geven in de voorbereiding op Pasen. Ook is er een link naar liturgieboekjes die helpen om thuis mee te vieren op alle zondagen in de Veertigdagentijd en Paastijd.

In de Goede Week (de week voor Pasen) worden op vierpasen.nl meerdere filmpjes gepubliceerd, waarin de bisschoppen persoonlijk uitleg geven bij belangrijke onderdelen van de Goede Week en Pasen. Verder is op de site ook de boodschap van paus Franciscus voor de Veertigdagentijd te vinden.

Iedereen is van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan vierpasen.nl en te kijken hoe de website kan helpen om de Veertigdagen- en de Paastijd in 2021 zo bewust mogelijk te beleven. Doe mee, vier Pasen!